Żeberka pieczone

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Nie ma to jak kawałek dobrego miska na obiad :)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    1 łyżka czubrycy czerwonej
    1/2 łyżeczki chili
    1/2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego
    1/4 łyżeczki kardamonu mielonego
    1/2 łyżeczki kminku mielonego
    kilka ziaren jałowca
    1 liści laurowy
    2 ziela angielskie
    3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na kawałki, posypać i natrzeć przyprawami i włożyć do naczynia do zapiekania, wrzucić ziarna jałowca, ziele angielskie i liść laurowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

Joanna Kryla Soczyste, miękkie lekko słodkie i pikantne mięso. 2 godz.

To może cię zainteresować