Żeberka pieczone

  • wyświetlono: 752 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Soczyste, miękkie lekko słodkie i pikantne mięso.

20181029_124931
  • 4 porcje
  • 120min
  • Średni

Składniki

1 kg żeberek w paskach
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka pikantnej przyprawy do grilla
1 łyżka prawdziwego miodu
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka czosnku granulowanego
5 łyżek coli
sól i pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka pieczone

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze porcje. Pozostałe składniki wymieszać i tak powstałą marynatą natrzeć żeberka. Wstawić mięso do lodówki, aby marynowało się przez ok. 2 h. Następnie umieścić mięso w naczyniu żaroodpornym i piec pod przykryciem przez godzinę w 180 st C. Po tym czasie żeberka odkryć i dopiekać jeszcze przez pół godziny aby się zrumieniły. Żeberka w czasie pieczenia odwracać parę razy, aby się równo piekły. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

żeberkawieprzowinatradycyjna kuchniażeberka pieczoneżeberka marynowane
 

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka

Dodane przez: klaudia0318

Żeberka pieczone w rękawie

Pyszny i łatwy sposób na żeberka.Żeberka...

Pieczone żeberka z warzywami

Dodane przez: Martyna1991

Pieczone żeberka z ziemniakami

Syty i smaczny cały obiad z piekarnika.

Żeberka

Dodane przez: czarrna

Żeberka pieczone

Najlepsze na świąteczny obiad :)

Pieczone żeberka

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Pieczone żeberka

Zapraszam na pyszne pieczone żeberka...

żeberka z dzika

Dodane przez: Jolanta KG

Pieczone żeberka po myśliwsku

Dziczyzna jest pyszna, zdrowa,...

Żeberka

Dodane przez: Kasiella

Pieczone Żeberka sarnie

Uwielbiam dziczyznę a jeszcze bardziej...