Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

5 (140 ocen)

  • 60 min

Pyszne żeberka w marynacie paprykowo-ketchupowej z bazylią. Ostrość zależy od nas samych, można dodać ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze smaki.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    3 łyżki oleju
    3 łyżki ketchupu
    1 łyżka papryki słodkiej
    1 łyżka bazylii
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, jeśli lubimy ostrzejsze smaki można dodać dodatkowo ostrą paprykę. Żeberka czyścimy, dzielimy na porcje i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy z całą marynatą do folii do pieczenia i zawiązujemy oba końce a wierzch w kilku miejscach nakłuwamy igłą. Pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować