Zębacz duszony z warzywami

3 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dietetyczny obiad :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z zębacza smugowego lub innej ulubionej ryby
    200 g cukinii
    2 marchewki
    1 zielona papryka
    4 łyżki sosu sojowego
    4 łyżki sosu chili z ananasem
    pieprz, słodka papryka
    3/4 szklanki ryżu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Zębacz duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę podzielić na 2 kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Marchewkę obrać i pokroić w krążki, paprykę i cukinie w kostkę. Warzywa wrzucić do ryby, polać sosem sojowym i sosem chili, posypać pieprzem i papryką, przykryć i piec około 30 minut w piekarnik nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ugotowanym ryżem.

Porady

Przepis na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji 458 kcal. Węglowodany 67,4 g Tłuszcze 5,1 g Białko 35,5 g

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować