Zębacz

  • wyświetlono: 1070 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Aromatyczna ryba z piekarnika.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

4 steki z ryby zębacz
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
natka pietruszki
tymianek suszony
biały pieprz
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Zębacz

  • 1. Rozmrożone steki oprószyłem solą, pieprzem i tymiankiem, skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na godzinę. Następnie położyłem każdy kawałek ryby na kawałku folii aluminiowej, na rybę pietruszkę i kawałki pokrojonego czosnku. Zawinąłem steki w folię i wstawiłem do piekarnika. Piekłem ok. 30 min w temperaturze 200 st. C, po 15 min od wstawienia do piekarnika rozchyliłem folię, by ryba trochę się zrumieniła.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dania z piekarnikapiątkowy obiadryba z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

schab w kapuście

Dodane przez: Anitka0804

Schab w kapuście kiszonej

Soczyste porcje schabu zanurzone...

Panierowana ryba z piekarnika

Dodane przez: JustKuchcik

Panierowana ryba z piekarnika

Sposób na smaczną rybę prosto z...

Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

Dodane przez: Violetka76

Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

Nietuzinkowa, a jednocześnie prosta...

image-1magsir

Dodane przez: paulette17

KARKÓWKA PIECZONA Z PAPRYKĄ I CEBULĄ

Rozpływająca się karkówka z rozgrzewającą...

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: Gregorhspeed

Karkówka po cygańsku

Palce lizać. Nie lada gratka dla...

Kotlety pieczone nadziane pieczarkami i serem

Dodane przez: Armi As

Kotlety pieczone nadziane pieczarkami i serem

Bardzo lubię kotlety pieczone....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE