Zdrowe ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej

4.37 (227 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej to idealna propozycja na zdrową i wartościową przekąskę oraz zaspokojenie ochoty na "coś" słodkiego. Ich orzechowo-kokosowy posmak naprawdę skusi niejednego miłośnika niezdrowych słodyczy.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 13 sztuk)
    100g mąki kokosowej
    150g masła orzechowego
    50g masła/margaryny
    2 jajka
    2 łyżki miodu (*)
    1 łyżeczka sody oczyszczonej (płaska)
Wystaw ocenę:

4.37 (227 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Zdrowe ciasteczka z masła orzechowego i mąki kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło orzechowe, masło/margarynę oraz jajka dokładnie zmiksować, a następnie kolejno połączyć z miodem, sodą i mąką kokosową.
    Kiedy masa będzie gęsta to zamiast miksera należy użyć dłoni.
    Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego.
    Każdą kulkę delikatnie spłaszczyć, a następnie przełożyć na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia.
    Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.

Porady

(*) Można użyć dowolnego słodzidła i jego ilość dostosować do własnych upodobań. Ciasteczka z podaną ilością miodu nie są zbyt słodkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować