Pieguskowe Ciasteczka Z Masła Orzechowego Bez Mąki !

4.5 (200 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, kruchutkie ciasteczka dla wielbicieli fistaszków i masła orzechowego.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 15 ciastek:



    200 g masła orzechowego bez dodatków
    1 jajko kl M
    1/2 płaskiej łyżeczki sody
    garść groszków czekoladowych (można pominąć)
    70 g cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Ciastka

Pieguskowe ciasteczka z masła orzechowego bez mąki ! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajko miksujemy razem z cukrem na puch.

    2. Dodajemy masło orzechowe, sodę i groszki czekoladowe. Mieszamy całość i za pomocą dwóch łyżek wykładamy porcje ciasteczek na blaszkę o śred. 4 cm.



    Ciasteczka pieczemy w 170 stopniach grzanie góra-dół z termoobiegiem przez 15-18 minut.

    Następnie po wyjęciu upieczonych ciastek z piekarnika pozostawiamy je na blaszce przez 10 minut a potem przekładamy je na kratkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Orzechy Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować