Zasmażana młoda kapusta z koperkiem

5 (11 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Przepis mam od teściowej która robi ja tak od lat. Bardzo wszystkim smakuje.
Taka kapusta jest doskonała jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • • 1 średniej wielkości główka kapusty,
    • 1 cebula,
    • 1 pęczek koperku,
    • gorąca woda,
    • 3 łyżki oleju,
    • 2 łyżki masła,
    • 1 łyżka mąki ( u mnie orkiszowa),
    • 1 mała śmietana,
    • sól, pieprz, pieprz cayenne,
Wystaw ocenę:

5 (11 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Zasmażana młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę zasmażamy na 2 łyżkach oleju do barwy jasnozłotej
    Na patelni rozgrzewamy łyżkę olej razem z masłem. Cebulę drobno kroimy i szklimy.
    Kapustę szatkujemy, zalewamy gorącą wodą tak, aby ją lekko przykryć i dusimy do miękkości. Na koniec wrzucamy pokrojony koperek, wlewamy zasmażkę i chwilę dusimy. Dodajemy duszoną cebulkę oraz śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku i chwilę dusimy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować