Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

4.5 (151 ocen)

Kapusta przyrządzona w ten sposób jest bardzo smaczna i aromatyczna . Obowiązkowo musi być z dużą ilością kopru wtedy smakuje najlepiej .

Składniki:

  • główka młodej kapusty

    1 -2 szklanki bulionu warzywnego

    pęczek koperku

    2-3 cebulki dymki

    2 łyżki smalcu

    2 łyżki mąki pszennej

    1 łyżka octu

    sól,pieprz

    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy ,szatkujemy lub kroimy dość drobno.Przekładamy do garnka,wlewamy bulion i gotujemy pod przykryciem do miękkości uważając żeby kapusta się nie rozgotowała.Dodajemy ocet ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.Na patelni rozpuszczamy smalec,dymkę kroimy w kostkę ,przesmażamy na patelni.Dodajemy mąkę , robimy jasną zasmażkę i dodajemy do kapusty, mieszamy. Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty.Wszystko dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować