Młoda kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Królowa moich wiosennych obiadów, czyli zasmażana młoda kapusta. Przepis bez dodatku mąki. Kapusta jest rewelacyjna w smaku, po prostu idealna. Polecam spróbować :-)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty

    1 mały pęczek koperku

    2 łyżki masła

    100 ml wody

    2 ząbki czosnku

    sól, pieprz, szczypta cukru do smaku

    2-3 łyżki octu winnego lub jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Koperek drobno posiekać. W rondlu rozpuścić masło i wrzucić kapustę. Mieszać i chwilę smażyć. Następnie wlać wodę i rondel przykryć pokrywką. Dusić ok. 10-15 minut do miękkości. Następnie doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru, dodać przeciśnięty czosnek, ocet i siekany koperek. Całość wymieszać i dalej smażyć jeszcze ok. 5 minut. Kapusta jest lepsza, gdy się przegryzie, więc można ją zrobić najpierw, a potem resztę obiadu :-)

    Polecam, bo jest naprawdę pyszna :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować