Zasmażana marchew z fasolką szparagową

4.5 (164 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna i słodka polska marchew zasmażana z fasolką szparagową . Surówka idealna dla całej rodziny – zwłaszcza dla mojego Filipa , który kocha marchew i fasolkę

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g marchwi

    250 g fasolki szparagowej

    sól,

    około 1 – 1 1/2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Zasmażana marchew z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchew obieramy i kroimy w kostkę, bądź w pół plasterki. Fasolkę kroimy na 3 mniejsze kawałki

    2. Marchew i fasolkę wrzucamy do garnka zalewamy wodą – tak by warzywa były przykryte. Dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy około 20 minut

    3. Odlewamy wodę spod warzyw. Ponownie stawiamy na małym gazie. Dodajemy 1/2 łyżki masła i mąkę. I cały czas mieszamy przesmażamy około 1-2 minuty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować