Mam dwoje dzieci. Lubię gotować,a moja rodzinka uwielbia jeść.
Składniki:
● ok. 1 kg filetu z indyka
● 2 duże pory
● 30 dag pieczarek
● 2 duże cebule
● 200 ml słodkiej śmietany
● 20 dag żółtego sera
● 3 torebki ryżu
● sól
● pieprz
● przyprawa uniwersalna
● 2 łyżki margaryny
Zapiekany filet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w paski lub
kostkę, oczyszczone pieczarki,
pory i cebule w plasterki.
Ryż gotujemy na sypko.
2.Naczynie żaroodporne natłuszczamy
i na przemian
układamy mięso i warzywa.
Każdą warstwę doprawiamy.
Wierzch polewamy śmietaną
i posypujemy startym serem.
Przykrywamy i pieczemy ok.
godziny w rozgrzanym do
temperatury 180 °C piekarniku.
Podajemy z ryżem.
Komentarze