Zapiekany filet z indyka

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam dwoje dzieci. Lubię gotować,a moja rodzinka uwielbia jeść.

Składniki:

  • ● ok. 1 kg filetu z indyka
    ● 2 duże pory
    ● 30 dag pieczarek
    ● 2 duże cebule
    ● 200 ml słodkiej śmietany
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 3 torebki ryżu
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 2 łyżki margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekany filet z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paski lub
    kostkę, oczyszczone pieczarki,
    pory i cebule w plasterki.
    Ryż gotujemy na sypko.
  • 2. Naczynie żaroodporne natłuszczamy
    i na przemian
    układamy mięso i warzywa.
    Każdą warstwę doprawiamy.
    Wierzch polewamy śmietaną
    i posypujemy startym serem.
    Przykrywamy i pieczemy ok.
    godziny w rozgrzanym do
    temperatury 180 °C piekarniku.
    Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować