Zapiekany filet w boczku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Aromatyczny boczek sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Roladki jest to danie, które mimo swojej prostoty i szybkości przygotowania, zadowoli największego niejadka. Przyrządzenie tych roladek jest bardzo proste, dlatego poradzą sobie z nią nawet osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 pojedynczych filetów z kurczaka
    • 16 podłużnych plastrów boczku parzonego
    • 135 g serka śmietankowego z ziołami
    • 4 plastry żółtego sera
    • 3 papryki różnokolorowe jalapeno
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Zapiekany filet w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
    Po dwa paski boczku rozkładam, układam na boczku plaster mięsa, smaruję jedną łyżką serka, następnie układam połowę plasterka sera.
  • farsz 2. Papryczki myję, osuszam, usuwam nasiona i kroję w podłużne paski. Papryczki układam po trzy paski różnego koloru na serze.
  • roladki 3. Mięso owijam boczkiem w kształcie roladki.
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować