Zapiekanki ze szpinakiem

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię szpinak i wykorzystuję go do wielu potraw

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kajzerki
    20 dkg mrożonego szpinaku (brykiet)
    30 dkg pieczarek
    20 dkg sera żółtego
    Ząbek czosnku
    Sól, pieprz
    Słodka papryka
    Sos czosnkowy
    Keczup
    Łyżka masła
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Zapiekanki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerki przeciąć na pół i posmarować keczupem. Szpinak przełożyć do rondelka, dodać łyżkę masła , 2-3 łyżki wody i postawić na małym ogniu. Do rozmrożonego szpinaku dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku . Szpinak doprawiamy solą i pieprzem.
    Pieczarki myjemy i kroimy. Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju- doprawiamy.
    Na kajzerkach układamy kolejno po łyżce szpinaku, pieczarek i posypujemy zapiekanki serem. Wkładamy do pieca nagrzanego do temp 180 stopni na kilka minut aż ser się stopi. Po wyjęciu zapiekanki polewamy sosem czosnkowym i posypujemy słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować