Zapiekanka rybna ze szpinakiem i makaronem

4.5 (171 ocen)

  • 50 min

szybki obiad

  • 50 min

Składniki:

  • • 3 duże filety z dorsza
    • 1 opakowania makaronu świderki
    • 2 opakowania mrożonego szpinaku liściastego
    • 4 ząbki czosnku
    • Sól, pieprz
    • Śmietana
    • Kostka sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka rybna ze szpinakiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mos03p 1. 1. 1.Makaron gotujemy al dente, i studzimy.
    2. 2.Szpinak dusimy na masełku z czosnkiem przez ok. 15 min doprawiamy solą i pieprzem.i dodajemy troszkę śmietanki 18%
    3. Rybę kroimy na małe kawałki z każdej strony trzeba ją posolić i popieprzyć
    4. Żaroodporne naczynie natłuszczamy masłem i układamy na samym dnie makaron ,druga warstwa szpinak ,trzecia warstwa ryba i wkładamy do piekarnika 200 stopni na około 30 minut
    5. 5 minut prze końcem na rybę wykładamy starty żółty ser
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować