Zapiekanka gryczana z pieczarkami

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Jestem studentką analityki medycznej. Uwielbiam sport. Gdy mam czas, także gotuję.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 2 szkl. kaszy gryczanej
    ● 50 dag pieczarek
    ● cebula
    ● biała część pora
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 20 dag przecieru pomidorowego
    ● 1/2 szkl. bulionu
    ● 15 dag żółtego sera
    ● olej
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka gryczana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso, przecier i pokrojonego pora. Doprawiamy. Smażymy 20 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Kaszę gotujemy na sypko. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oleju. Mieszamy z kaszą i wykładamy na mięso. Polewamy bulionem i posypujemy startym serem. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować