Zapiekanka ala chińska

0 (0 ocen)

Kto powiedział że w zapiekance obowiązkowy jest ser.. no właśnie nikt :)Moja stanowiła sytą i smaczną kolację dla dwóch osób :)

Składniki:

  • 1 opakowanie zupki chińskiej o smaku ostrego kurczaka
    1 pętko kiełbasy śląskiej
    8 średnich pieczarek
    1 duża cebula
    1 duża marchewka
    2 średnie ogórki kiszone
    1 jajko
    100 l. słodkie śmietanki 30%
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    szczypta:
    soli ,pieprzu i chili.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ala chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron rozgniatamy w paczce nie za drobno , przesypujemy do miski zalewamy wrzątkiem-odstawiamy do zwiększenia objętości.
  • 2. Warzywa obieramy myjemy. Kiełbasę kroimy w pół plasterki , pieczarki w cienkie plastry ,cebulę kroimy drobno- podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Ogórki kroimy w cienkie plastry , marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • 3. Z makaronu odlewamy wodę dodajemy przyprawę o smaku kurczaka-mieszamy .Przekładamy do reszty składników na patelnię , doprawiamy. Smażymy chwilkę.
  • 4. Całość przekładamy do keksówki lub małego naczynia żaroodpornego . Jajka łączymy ze śmietanką zalewamy makaron. Na wierzch układamy plastry ogórków polewamy przecierem pomidorowym oraz posypujemy tartą marchewką.
    Zapiekamy 35 min w 180st. z termoobiegiem grznie góra-dół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować