Zapiekanka chińska

4.5 (148 ocen)

  • 20 min

Ten przepis wymyślił mój mąż.Danie jest proste, tanie i smaczne.Nadaje się na obiad jak i na ciepłą kolację.Przygotowujemy to zawsze kiedy nie mamy czasu na dłuższe eksperymenty.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 zupki chińskie (smak nieważny, potrzebujemy tylko makaron), 50 dkg kiełbasy, 30 dkg sera zółtego, sos w torebce (zależy od upodobań, ja używam gotowych sosów w proszku, które dodaje się do spaghetti-taki, na jaki mam akurat ochotę)
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę podsmażamy.Makaron rozdzielamy na płaty, staramy się go nie kruszyć.Układamy go w naczyniu żaroodpornym.Na makaron układamy kiełbasę.Posypujemy startym serem i zalewamy sosem przygotowanym według przepisu na torebce.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy ok. 30 min w temperaturze 160 stopni aż makaron będzie miękki.

Porady

Kiełbasę można zastąpić mięsem mielonym.W tej wersji zapiekanka również jest pyszna.Danie dla trzech osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować