Zapiekane mięso

  • wyświetlono: 1053 |
  • dodany do książki kucharskiej: 22 |
  • polecenia: 2

W sam raz do chleba :-)

bieniaszka
  • 100min

Składniki

na formę keksową o wymiarach: 12x31 cm

50 dag mięsa mielonego
1 filet z kurczaka (pojedyńczy)
50 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
20 dag sera żółtego
4 łyżki bułki tartej
4 jajka
ząbek czosnku
1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
szczypta pieprzu cayenne
sól, pieprz

tłuszcz do wysmarowania formy + bułka tarta do odsypania

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane mięso

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce masła dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do miękkości. Filet pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Do miski dajemy mięso mielone, fileta, pieczarki, czosnek przeciśnięty przez praskę, ser żółty, bułkę tartą, jajka i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170- 180 stopni 60- 70 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkitania_kuchniamoj_niedzielny_obiadKurczakprzystawkamięso mieloneser żółtyczosnekWielkanocpieczeńfilety z kurczakadomowa wędlinamięso do chlebazapiekane mięso

Komentarze

Podobne przepisy

zapiekane frytki

Dodane przez: anka205

Zapiekane frytki

Ten przepis dostałam od koleżanki

Bagietki zapiekane

Dodane przez: joanna30

Zapiekane bagietki

Pyszna alternatywa dla tradycyjnej...

Tortille zapiekane

Dodane przez: czarrna

Tortille zapiekane

Przekąski na mecz :)

...

Dodane przez: rafalzbrozek

Zapiekana ryba

Zapiekana rybka w sosie śmietanowym...

image-1dnpumx

Dodane przez: Mniam1

Jajka zapiekane w szynce

Jajka zapiekane w plastrach szynki...

Ostrygi zapiekane

Dodane przez: Kuchnia Marty

Ostrygi zapiekane

Ostrygi dla jednych są symbolem...