Zapiekane mięso

5 (171 ocen)

  • 1 godz. 40 min

W sam raz do chleba :-)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • na formę keksową o wymiarach: 12x31 cm

    50 dag mięsa mielonego
    1 filet z kurczaka (pojedyńczy)
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    1 łyżka masła
    20 dag sera żółtego
    4 łyżki bułki tartej
    4 jajka
    ząbek czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    szczypta pieprzu cayenne
    sól, pieprz

    tłuszcz do wysmarowania formy + bułka tarta do odsypania
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki Wędliny Ser

Zapiekane mięso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce masła dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do miękkości. Filet pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Do miski dajemy mięso mielone, fileta, pieczarki, czosnek przeciśnięty przez praskę, ser żółty, bułkę tartą, jajka i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170- 180 stopni 60- 70 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Mięso Pieczarki Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować