Mięso zapiekane w cieście francuskim

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    1 opakowanie mięsa mielonego 400 lub 500 g
    1/2 pęczka jarmużu
    1 papryka
    2 cebule
    2 jajka
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Ciasto

Mięso zapiekane w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać. zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso mielone i podsmażyć. Z liści jarmużu wyciąć najgrubszy nerw i resztę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa, podlać niewielką ilością wody i dusić do jej odparowania. Doprawić do smaku. Kiedy farsz wystygnie wybić jajko i białko i dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć na ciasto i zwinąć. Wierzch naciąć na skos nożem. Żółtko jaja roztrzepać i posmarować wierzch ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut, aż się zezłoci. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować