Zapiekana zupa francuska z dodatkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Urozmaicona zupa która zadowoli każdego smakosza

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula, posiekana duża: 2 sztuki
    - olej do smażenia - opcjonalnie: 3 łyżki
    - serek topiony: 3 sztuki
    - wino czerwone: 125 mililitrów
    - pieprz czarny: 2 szczypty
    - makaron rurki: 1 szklanka
    - ciasto francuskie: 250 gramów
    - wątróbka drobiowa: 400 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zapiekana zupa francuska z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w cienkie półplasterki.Wątróbkę kroimy na małe kawałki. W rondelku podgrzewamy olej. Dorzucamy cebule i chwile ją smażymy. Gdy się przyrumieni dodajemy wątróbkę , delikatnie mieszamy i smażymy chwilę razem. Podlewamy czerwonym winem.
    Dolewamy około 1 litra wody.
    Gotujemy do miękkości wątróbki. Dodajemy serki topione i energicznie mieszając rozpuszczamy je w zupie. Wrzucamy makaron. Doprawiamy do smaku pieprzem.

    Zupę rozlewamy do salaterek z grubej porcelany.
    Ciasto francuskie rozkładamy na desce i pomagając sobie pustą salaterką odrysowujemy kształt koła. Przykrywamy nim salaterki.Z reszty ciasta wykrawamy gwiazdki, które kładziemy na wierzch ciasta.Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C i wstawiamy salaterki do niego na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować