Z owocami i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 3 godz.

Pracuję w handlu. Gotuję dla męża i sprawia mi to wielką frajdę. Co dzień przyrządzam coś nowego. Lubię też piec. To ciasto wymyśliłam sama. Urozmaicam je, dodając za każdym razem inne owoce i galaret

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 4 jajka
    ● szkl. cukru
    ● 4 łyżki oleju
    ● szkl. mąki
    ● łyżeczka sody

    Oraz:
    ● 2 czerwone galaretki
    ● 350 ml mleka
    ● 2 op. bitej śmietany w proszku
    ● 50 dag malin
    ● ok. 5 dag bez
    ● tłuszcz i bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Z owocami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z owocami i bitą śmietaną 1. Biszkopt: białka oddzielamy
    od żółtek, ubijamy, dodając cukier,
    żółtka, przesianą mąkę,
    olej oraz sodę. Miksujemy. Masę
    wlewamy do wysmarowanej
    i wysypanej bułką tortownicy.
    Pieczemy ok. 30 minut w temp.
    160 °C. Studzimy, przekrawamy
    w poprzek na pół.
  • Z owocami i bitą śmietaną 2. Galaretki rozpuszczamy według
    przepisu na opakowaniu.
    Odstawiamy w chłodne miejsce.
    Owoce myjemy, osuszamy,
    wykładamy na biszkopt.
    Zalewamy tężejącymi galaretkami,
    chłodzimy. Przykrywamy
    drugim biszkoptem.
  • Z owocami i bitą śmietaną 3. Do wysokiej miski wlewamy
    mleko, wsypujemy śmietany
    i miksujemy. Chłodzimy kilka
    minut. Następnie równomiernie rozsmarowujemy na cieście
    i dekorujemy pokruszonymi bezami.
    Chłodzimy ok. 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować