Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną

4.51 (173 ocen)

Korzystając z świeżych i pachnących owoców zachęcam do przygotowania smacznego deserku. Szczególnie polecam schłodzony w upalne dni.

Składniki:



  • 200 ml kremówki 30%
    100 g białej czekolady
    100 g herbatników owsianych
    musli kokosowe z crunchy czekoladowymi
    borówki amerykańskie
    maliny

Wystaw ocenę:

4.51 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę wlać do garnka, dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając do rozpuszczenia się czekolady. Nie zagotować. Ostudzić i zimne włożyć na całą noc do lodówki. Herbatniki pokruszyć. Owoce umyć i osuszyć.Zimną kremówkę ubić mikserem na sztywno. Na dno szklanki wsypać dwie łyżki herbatników, nałożyć warstwę bitej śmietany, ułożyć borówki, kolejną warstwę bitej śmietany, maliny i na wierzchu posypać musli. Schłodzić przed podaniem.

Porady

Do deseru możemy użyć dowolnych owoców zarówno świeżych jak i z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować