Wytrawne marchewkowe muffiny

0 (0 ocen)

  • 50 min

Marchewkę uwielbiam pod każda postacią. Wyszły mocno marchewkowe i do tego zdrowe. Dodałam także ziarna słonecznika z pestkami dyni.

  • 50 min

Składniki:

  • babeczki:
    3/4 szklanki mąki pszennej typ 650
    sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw
    1/3 szklanki jogurtu greckiego
    1/4 szklanki mleka
    1 jaj0o
    1 szklanka marchewki nie ubitej ( startej oczka średnie )
    3 łyżki oleju
    1 /2 łyżeczki proszku do pieczenia

    krem marchewkowy
    1 serek kremowy naturalny
    2 marchewki duże ugotowane
    1 łyżeczka płaska żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Wytrawne marchewkowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • suche skladniki 1.
    Do jednej miski wsypuję składniki suche
  • mokre składniki 2. do drugiej wsypuję mokre. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Dodaję do składników mokrych i mieszam. Składniki mokre wlewam do suchych i mieszam.
  • ciasto w foremkach 3. Ciasto Wylewam do foremek od muffinek do wysokości 3/4. Z porcji wyszło 6 babeczek
  • krem marchewkowy 4.
    Ugotowane marchewki miksuje blenderem. Żelatynę namaczam w jednej łyżce zimnej wody w kubku. Kubek wstawiam do garnka z gorącą wodę i mieszam do rozpuszczenia. Wlewam żelatynę do pure marchewkowego. Wstawiam do lodówki na 3 godziny albo na noc. Łącze z serkiem mikserem. Przekładam do rękawa cukierniczego i dekoruję babeczki kremem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować