Wyciskane ciastka w czekoladzie

4.5 (198 ocen)

Znikające ciasteczka ;-)

Składniki:

  • 250g mąki pszennej
    80g cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    125g margaryny
    1 łyżka śmietany
    2 żółtka
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    1 tabliczka czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Wyciskane ciastka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka w czekoladzie 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pozostałe składniki i zagnieść miękkie ciasto.

    Wyrobione ciasto przełożyć do maszynki.

    Ja ciasteczka najpierw wyciskałam na stolnicę, wycinałam im środek i dopiero przekładałam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Piekarnik rozgrzać do 180' i piec ciasteczka aż się lekko zarumienią, ok. 10 minut.

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i maczać w niej ostudzone ciastka, układać je na desce i odstawić do lodówki, do całkowitego zastygnięcia.

    Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować