Wołowina z pomarańczą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Wołowina z pomarańczą

  • 15 min

Składniki:

  • 500 g wołowiny
    2 ząbki czosnku
    marchewka
    pół pomarańczy
    1 l bulionu wołowego
    sól, pieprz, czerwona papryka, oregano
    20 g suszonych grzybów
    50 ml czerwonego wytrawnego wina
    2 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina z pomarańczą 1. Na patelnię z rozgrzanym olejem położyć pokrojoną wołowinę i smażyć, aż się mocno zrumieni. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, zmiażdżony czosnek, wino, marchewkę i przyprawy. Smażyć jeszcze z 5 min.
  • Wołowina z pomarańczą 2. Mięso przełożyć do szybkowara ( będzie szybciej gotowe ), zalać bulionem wołowym dodać wcześniej namoczone grzyby ( podgotowane ) gotować 30 - 40 min ( do miękkości ).
  • Wołowina z pomarańczą 3. Z szybkowara przelać mięso na patelnię ( tą na której smażyliśmy mięso - nie mytą ) dodać pokrojoną pomarańczę ( bez białych błonek ). Gotować jeszcze troszkę, niech się smaki zmieszają. W razie potrzeby doprawić i zagęścić śmietaną lub odrobiną mąki. Podawać z ryżem lub ziemniakami wymieszanymi z drobno posiekaną pietruszką lub dodać ją bezpośrednio do mięsa i smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować