Wołowe kotlety mielone z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety. Przygotowane z mięsa wołowego z dodatkiem kaszy jaglanej i cebuli. Polecam do obiadu lub do pieczywa.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag mięsa wołowego mięsa mielonego
    1 surowe jajko
    1 cebula
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    5 łyżek bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    kurkuma
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wołowe kotlety mielone z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Do miski wkładamy mięso, kaszę jaglaną, pokrojoną cebulę i szczypiorek, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
    Masę wyrabiamy i formujemy kotlety. Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza jaglana Mięso Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować