To zdrowsza wersja mielonych kotletów. Wystarczy podać je z surówką.
40 min
Dla 4 osób
Składniki:
o 300g mięsa mielonego wieprzowego,
o 250g ugotowanej kaszy jaglanej (około 1/3 szklanki surowej kaszy),
o 1 mała cebula,
o 1 jajko,
o 1/3 łyżeczki słodkiej papryki,
o 1/3 łyżeczki ostrej papryki,
o 1/3 łyżeczki kurkumy,
o ½ łyżeczki oregano,
o Sól,
o Pieprz,
o Olej do smażenia,
o Bułka tarta do panierowania
Kotlety mielone z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotuj najlepiej dzień wcześniej.
Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Do miski włóż mięso mielone, kaszę, jajko i przyprawy. Masę dokładnie wymieszaj. Formuj płaskie kotlety. Panieruj je w bułce tartej i smaż na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
Komentarze