Włoski bigos

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Połączenie kapusty kiszonej z makaronem jest naprawdę pyszne!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 200 g kapusty kiszonej
    - 350 g makaronu
    - 200 g pieczarek
    - 0,5 czerwonej cebuli
    - 2 łyżki przecieru pomidorowego
    - 100 g czerwonej świeżej papryki
    - 150 g ogórka konserwowego
    - 150 g wędzonej kiełbasy
    - 1 łyżka oleju
    - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, wędzona słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Włoski bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Włoski bigos 1. Makaron gotujemy według przepisu. Kapustę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w odrobinie wody (tak by się nie przypaliła) przez około 20 minut ( do miękkości). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Pieczarki oraz paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy. Następnie dodajemy do kapusty. Kiełbasę oraz ogórki kroimy w pół plasterki i dorzucamy do reszty składników. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku. Wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.

Porady

Bigos nie jest także zbyt tłusty jak ten tradycyjny bigos, dlatego można sobie na niego pozwolić nawet na diecie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować