Wiosenne leczo z kukurydzą

4.49 (191 ocen)

  • 20 min

Coś innego lekkiego pasujące na wiosenny obiad. Leczo ale lekkie z minimalna ilością tłuszczu , z delikatna parówką z szynki . Do tego całe mnóstwo zdrowych warzyw.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 cukinie młode

    1 papryka czerwona

    1 papryka zielona

    1 /2 puszki kukurydzy

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    5 pomidorów

    3 łyżki ketchupu ostrego

    papryka słodka

    pieprz

    sól

    olej 2 łyżki

    4 parówki z szynką
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenne leczo z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w równa kostkę. Cebule i czosnek siekamy. Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy. Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii. Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku. Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować