Coś innego lekkiego pasujące na wiosenny obiad. Leczo ale lekkie z minimalna ilością tłuszczu , z delikatna parówką z szynki . Do tego całe mnóstwo zdrowych warzyw.
Wiosenne leczo z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie dobrze myjemy osuszamy i kroimy w równa kostkę. Cebule i czosnek siekamy. Na oleju podsmażamy cebule i czosnek, dodajemy pokrojoną cukinię. Mieszamy. Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie paski. Dodajemy do cukinii. Pomidory kroimy w drobniutka kostkę dodajemy do pozostałych warzyw. Chwilę smażymy. Doprawiamy papryka i solą do smaku. Podlewamy szklanka wody i dusimy ok 10 min. Dodajemy ketchup, pokrojone parówki i kukurydzę. Jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Komentarze