REKLAMA

Leczo z fasolką szparagową i kukurydzą

wyświetlono: 157 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

To pyszne aromatyczne letnie danie jednogarnkowe z sezonowych warzyw które wzbogaciłam dodając fasolkę szparagową oraz kukurydze konserwową.

opublikowany: 26.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 3 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode średniej wielkości cukinie
    2 średniej wielkości marchewki
    1 średniej wielkości cebula
    2 ząbki czosnku
    2-3 średniej wielkości ziemniaki
    solidna garść żółtej fasolki szparagowej
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 żółtej lub białej papryki
    3 średniej wielkości pomidory
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    sól, pieprz
    1 wędzona ćwiartka z kurczaka
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka mielonej słodkiej wędzonej papryki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    300 g kiełbasy drobiowej
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    3 szklanki wody
    2 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy suszone ziołowe pomidorki z czosnkiem i bazylią
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucić obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę a także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy dużą szczyptę soli, liść laurowy, ziele angielskie, wędzoną ćwiartkę z kurczaka i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu aż marchewka i ziemniaki lekko zmiękną. Następnie wyciągamy wędzoną ćwiartkę a dorzucamy umyte i pokrojone wraz ze skórką cukinie, sparzone i obrane ze skórki pokrojone pomidory, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę kolorowa paprykę, kukurydze z puszki, pokrojoną i lekko podsmażoną kiełbasę na oleju, oczyszczoną i pokrojoną fasolkę szparagową, zeszkloną drobno posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie wrzucamy oskubane i pokrojone mięso z wędzonej ćwiartki, doprawiamy przecierem pomidorowym, mielonymi paprykami - słodką i słodką wędzoną, świeżo zmielonym pieprzem czarnym, mieszanką przyprawą przyprawy suszone ziołowe pomidorki z czosnkiem i bazylią oraz posiekaną natką pietruszki i posiekanym lubczykiem. Mieszamy dokładnie - sprawdzamy smak i ewentualnie dodajemy nieco soli jeśli potrzeba.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: DanusiaC DanusiaC

LECZO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Smaczna potrawa jednogarnkowa.

kategoria: Dania główne opublikowany: 12.08.2013 | wyświetlono: 19567 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE