Leczo z fasolką szparagową i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wrzucić obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę a także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy dużą szczyptę soli, liść laurowy, ziele angielskie, wędzoną ćwiartkę z kurczaka i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu aż marchewka i ziemniaki lekko zmiękną. Następnie wyciągamy wędzoną ćwiartkę a dorzucamy umyte i pokrojone wraz ze skórką cukinie, sparzone i obrane ze skórki pokrojone pomidory, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę kolorowa paprykę, kukurydze z puszki, pokrojoną i lekko podsmażoną kiełbasę na oleju, oczyszczoną i pokrojoną fasolkę szparagową, zeszkloną drobno posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie wrzucamy oskubane i pokrojone mięso z wędzonej ćwiartki, doprawiamy przecierem pomidorowym, mielonymi paprykami - słodką i słodką wędzoną, świeżo zmielonym pieprzem czarnym, mieszanką przyprawą przyprawy suszone ziołowe pomidorki z czosnkiem i bazylią oraz posiekaną natką pietruszki i posiekanym lubczykiem. Mieszamy dokładnie - sprawdzamy smak i ewentualnie dodajemy nieco soli jeśli potrzeba.
Komentarze