Leczo z fasolką szparagową i kukurydzą

5 (1 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To pyszne aromatyczne letnie danie jednogarnkowe z sezonowych warzyw które wzbogaciłam dodając fasolkę szparagową oraz kukurydze konserwową.

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode średniej wielkości cukinie
    2 średniej wielkości marchewki
    1 średniej wielkości cebula
    2 ząbki czosnku
    2-3 średniej wielkości ziemniaki
    solidna garść żółtej fasolki szparagowej
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 zielonej papryki
    1/2 żółtej lub białej papryki
    3 średniej wielkości pomidory
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    sól, pieprz
    1 wędzona ćwiartka z kurczaka
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka mielonej słodkiej wędzonej papryki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    300 g kiełbasy drobiowej
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    3 szklanki wody
    2 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy suszone ziołowe pomidorki z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo z fasolką szparagową i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucić obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę a także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy dużą szczyptę soli, liść laurowy, ziele angielskie, wędzoną ćwiartkę z kurczaka i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu aż marchewka i ziemniaki lekko zmiękną. Następnie wyciągamy wędzoną ćwiartkę a dorzucamy umyte i pokrojone wraz ze skórką cukinie, sparzone i obrane ze skórki pokrojone pomidory, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę kolorowa paprykę, kukurydze z puszki, pokrojoną i lekko podsmażoną kiełbasę na oleju, oczyszczoną i pokrojoną fasolkę szparagową, zeszkloną drobno posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw. Następnie wrzucamy oskubane i pokrojone mięso z wędzonej ćwiartki, doprawiamy przecierem pomidorowym, mielonymi paprykami - słodką i słodką wędzoną, świeżo zmielonym pieprzem czarnym, mieszanką przyprawą przyprawy suszone ziołowe pomidorki z czosnkiem i bazylią oraz posiekaną natką pietruszki i posiekanym lubczykiem. Mieszamy dokładnie - sprawdzamy smak i ewentualnie dodajemy nieco soli jeśli potrzeba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować