leczo z kukurydzą

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Danie idealne na szybki dobry wakacyjny obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g kiełbasy
    3 cukinie
    4 pomidory
    2 czerwone papryki (może być konserwowa)
    3 cebule
    puszka kukurydzy
    4 ząbki czosnku
    60 g koncentratu pomidorowego
    pól łyżeckzi ostrej papryki
    łyżeczka papryki słodkiej
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plasterki. Cebulę, paprykę, cukinie i pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy z odrobiną soli.
  • 2. Pokrojoną kiełbasę smażymy na rozgrzanym oleju. Po ok 5 min. dodajemy pokrojona cebulę i czosnek oraz słodką i ostrą paprykę.
  • 3. Gdy calośc lekko sie zarumieni dodajemy pozostałe warzywa oraz koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem 30 min. Potrawe doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować