Wiosenna surówka z kiwi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i orzeźwiające źródło wiosennych witamin

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mix sałat (escarole, frisee, radicchio, cykoria): 20 dekagramów
    - ogórek (zielony) (około 20 dag): 1 sztuka
    - awokado dojrzałe duże: 1 sztuka
    - kiwi dojrzałe (duże): 1 sztuka
    - koperek świeży: 3 łyżki
    - olej rzepakowy: 5 łyżek
    - ocet winny: 2 łyżki
    - sól pieprz do smaku: 1 sztuka
    - miod plynny (do smaku- około 1 łyżki): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wiosenna surówka z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mix sałat płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, Rozkładamy w miseczkach (najlepiej surówka prezentuje się w białych salaterkach o różnych kształtach), garść sałat zostawiamy do przybrania. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie na niezbyt cienkie talarki. Awokado pozbawiamy pestki, obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 6 części i dalej w plasterki. Sałatę posypujemy pokrojonym ogórkiem, następnie awokado i obranym oraz kiwi pokrojonym w ćwiartki talarków lub nieco mniejsze kawałki. Posypujemy drobno poszarpaną pozostałą sałatą. Ocet mieszamy z olejem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy surówkę. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Komunia Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować