Wiosenna surówka z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mix sałat płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody, Rozkładamy w miseczkach (najlepiej surówka prezentuje się w białych salaterkach o różnych kształtach), garść sałat zostawiamy do przybrania. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie na niezbyt cienkie talarki. Awokado pozbawiamy pestki, obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 6 części i dalej w plasterki. Sałatę posypujemy pokrojonym ogórkiem, następnie awokado i obranym oraz kiwi pokrojonym w ćwiartki talarków lub nieco mniejsze kawałki. Posypujemy drobno poszarpaną pozostałą sałatą. Ocet mieszamy z olejem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy surówkę. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze