Wiosenna sałatka brokułowa z jajkami i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Świetna na różne uroczystości lub po prostu na kolację czy w pudełeczko do pracy.

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 mały brokuł/różyczki
    pół puszki kukurydzy
    pół małego ogórka zielonego "węża"
    mały pęczek rzodkiewek
    3 ugotowane na twardo jajka
    2 łyżki posiekanego koperku
    sos czosnkowy kilka łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wiosenna sałatka brokułowa z jajkami i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł blanszujemy w lekko osolonej wodzie ze szczyptą cukru.( ważne aby nie był rozgotowany). Studzimy.
    Rzodkiewki i ogórka kroimy w cienkie paseczki, jajka na ćwiartki lub ósemki.
    Sos czosnkowy mieszamy z koperkiem.
    Kukurydzę odsączamy z zalewy.
  • 2. W misce układamy kolejno na dnie brokuł polewamy odrobiną sosu, następnie układamy warstwowo resztę warzyw. Na wierzchu rozkładamy jajka i trochę pokrojonej rzodkiewki, polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować