Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 10 dag pieczarek
• 1 marchew
• 10 dag sera żółtego
• 1 papryka czerwona
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Wielkanocne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz paprykę drobno pokrojoną. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut. Następnie studzę i łączę z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
2.Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
3.Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4.Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
Smacznego.
Komentarze