• 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane farszem pieczarkowym. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • 10 dag pieczarek
    • 1 marchew
    • 10 dag sera żółtego
    • 1 papryka czerwona
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Wielkanocne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso myję osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, startą na tarce o dużych oczkach marchew oraz paprykę drobno pokrojoną. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut. Następnie studzę i łączę z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach.
  • farsz 2. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanych widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować