Wielkanocne roladki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciekawy pomysł na wielkanocny stół.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    2 jajka
    25 dag mielonego
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    1 bułka
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki chrzanu
    2 cebule
    1,5 l. bulionu
    łyżka mąki
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Zrazy

Wielkanocne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekrawamy na pół. Karkówkę lekko rozbijamy. Każdy płat mięsa smarujemy chrzanem. Do mięsa mielonego dodajemy czosnek, śmietanę, pietruszkę i namoczoną wcześniej w wodzie bułkę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na karkówkę. Z brzegu mięsa układamy połówkę jajka. Zwijamy w roladę. Owijamy nitką, lub wkłuwamy wykałaczki. Smażymy na rumiano. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok 1h. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę dusimy aż cebula zmięknie. Wyciągamy mięso, zaciągamy łyżką mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować