Wielkanocne jajka w panierce

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 15 min

Ciągle wymyślam przepisy lub modyfikuję tradycyjne receptury.W zeszłym roku jajka w panierce były przebojem Wielkanocy.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● torebka kaszy gryczanej
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 białka
    ● łyżka mąki
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wielkanocne jajka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    a kaszę na sypko. Z masła i mąki
    robimy zasmażkę. Rozprowadzamy
    kilkoma łyżkami
    zimnej wody i mieszamy, rozcierając
    grudki. Dodajemy do
    kaszy. Mieszamy
  • 2. Białka ubijamy na sztywną
    pianę, obtaczamy jajka i oblepiamy kaszą. Układamy w naczyniu
    żaroodpornym wysmarowanym
    tłuszczem i wysypanym
    bułką tartą. Zapiekamy
    kilka minut w temp. 220 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować