Wielkanocne jajeczka w kolorach świąt

0 (0 ocen)

To bardzo proste do zrobienia jajeczka na śniadanie wielkanocne, wystarczą podstawowe składniki, a smak i efekt wyśmienity. Polecam.

Składniki:

  • -jajka: 9 sztuk
    -ketchup: 18 łyzeczek
    -majonez: mały słoiczek
    -rzodkiewka: 4 sztuki
    -fasola czerwona z puszki: 18 sztuk
    -szczypiorek: 1/4 pęczka
    -pieprz: do smaku

    DO DEKORACJI:
    -papryka marynowana żółta: duży plaster
    -sałata zielona: 4 liście
    -pomidor czerwony: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Wielkanocne jajeczka w kolorach świąt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na połówki. Rzodkiewkę kroimy na grubsze plasterki. Szczypiorek siekamy.
  • 2. Na każdą połówkę jajka nakładamy na środek po łyzeczce ketchupu. Następnie majonez przekładamy do szprycy dekoracyjnej i wokół jajek robimy na zewnątrz ramkę, czyli okręgi majonezowe.
  • 3. Na każdą połowkę jajeczka nakładamy na ketchup po plasterku rzodkiewki i po jednej sztuce czerwonej fasoli. Całośc posypujemy szczypiorkiem i delikatnie pieprzymy.
  • 4. Talerz z jajeczkami dekorujemy paskami żółtej papryki marynowanej oraz sałatą i pomidorem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować