To bardzo proste do zrobienia jajeczka na śniadanie wielkanocne, wystarczą podstawowe składniki, a smak i efekt wyśmienity. Polecam.
Składniki:
-jajka: 9 sztuk
-ketchup: 18 łyzeczek
-majonez: mały słoiczek
-rzodkiewka: 4 sztuki
-fasola czerwona z puszki: 18 sztuk
-szczypiorek: 1/4 pęczka
-pieprz: do smaku
DO DEKORACJI:
-papryka marynowana żółta: duży plaster
-sałata zielona: 4 liście
-pomidor czerwony: 1 sztuka
Wielkanocne jajeczka w kolorach świąt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na połówki. Rzodkiewkę kroimy na grubsze plasterki. Szczypiorek siekamy.
2.Na każdą połówkę jajka nakładamy na środek po łyzeczce ketchupu. Następnie majonez przekładamy do szprycy dekoracyjnej i wokół jajek robimy na zewnątrz ramkę, czyli okręgi majonezowe.
3.Na każdą połowkę jajeczka nakładamy na ketchup po plasterku rzodkiewki i po jednej sztuce czerwonej fasoli. Całośc posypujemy szczypiorkiem i delikatnie pieprzymy.
4.Talerz z jajeczkami dekorujemy paskami żółtej papryki marynowanej oraz sałatą i pomidorem. Smacznego.
Komentarze