,,WIELKANOCNE JAJECZKA PO KRÓLEWSKU”

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Przystawka jest bardzo prosta do przygotowania, smaczna i zdrowa a dodatkowo będzie ona na pewno piękną dekoracją Świątecznego stołu!

  • 12 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 10 wydmuszek z jajek
    • 30 dkg szynki
    • 0,5 l wywaru z rosołu
    • 4 łyżeczki żelatyny
    • warzywa do dekoracji np. kukurydza, groszek, marchewka, natka pietruszki, ugotowane białko jajka, por
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Jajko Przystawki

,,wielkanocne jajeczka po królewsku” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka. Wydmuszki z jajek oczyszczamy, myjemy i zalewamy wyparzamy wrzątkiem, a następnie osuszamy. Wywar przecedzamy, zagotowujemy i dodajemy żelatynę dokładnie mieszając. Wszystkie nasze powycinane dowolnymi kształtami składniki wkładamy delikatnie do wydmuszek a następnie zalewamy je przygotowanym wywarem i odstawiamy do zastygnięcia. Obieramy tak jak zwykłe jajko. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować