I jak tu się nie zdenerwować. Na Boże Narodzenie nie było prądu a teraz nie ma wody. Tak więc w przymusowej przewie dodaję przepis na wielkanocne cannelloni.
15 min
Dla 10 osób
Składniki:
10 plastrów sera edamskiego
7 jajek ( ugotowanych na twardo )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
10 plastrów wędzonej surowej polędwicy
10 kawałków kabanosów ( kawałki długie na szerokość sera )
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 łyżeczki wasabi
1 łyżka majonezu ( czubata )
Wielkanocne cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ).
Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.
Komentarze