Wielkanocne cannelloni

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób

I jak tu się nie zdenerwować. Na Boże Narodzenie nie było prądu a teraz nie ma wody. Tak więc w przymusowej przewie dodaję przepis na wielkanocne cannelloni.

  • 15 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 10 plastrów sera edamskiego
    7 jajek ( ugotowanych na twardo )
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    10 plastrów wędzonej surowej polędwicy
    10 kawałków kabanosów ( kawałki długie na szerokość sera )
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki wasabi
    1 łyżka majonezu ( czubata )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Jajko Przekąski Ser

Wielkanocne cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ).
    Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
    Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
    Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
    Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
    Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
    Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kabanosy Polędwica wieprzowa Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować