Wiejski kociołek

  • wyświetlono: 1638 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Kociołek jest smacznym i pożywnym daniem, bardzo często to danie przyrządzam mężowi na obiad. Najlepiej smakuje bardzo gorące ze świeżym pieczywem.

bogusia82

Składniki

300 gram kiełbasy podwawelskiej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
mała puszka groszku
300 ml. przecieru pomidorowego
olej do smażenia
sól, pieprz
słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Wiejski kociołek

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do cebuli. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kiełbasy, razem podsmażamy przez kilka minut. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy groszek odsączony z zalewy, dusimy przez 5-10 minut na małym ogniu. Całość doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, solą oraz pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodykiełbasaprzecier pomidorowygroszekkolacjaobiadgroszek zielonysmaczny obiaddanie z kiełbasąWiejski kociołekkiełbasa w sosie pomidorowym

Komentarze

Podobne przepisy

Kociołek węgierski

Dodane przez: Cukiereczek

Kociołek węgierski

Na jeden dzień zabrałam moją rodzinę...

Warzywny kociołek

Dodane przez: Kloruś

Warzywny kociołek

Moja własna fuzja leczo i bigosu...

Ognisty kociołek

Dodane przez: 2milutka

Ognisty kociołek

Aromatyczne pełne pikantnych smaków...

Gorący kociołek

Dodane przez: anaid123

Gorący kociołek

Podczas przygotowywania potraw...

Kociołek chłopski

Dodane przez: Irmina

Kociołek chłopski

Polecam szczególnie dla osób lubiących...

kociołek

Dodane przez: viki2903

Kociołek rozmaitości

danie jednogarnkowe warzywno mięsne

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE