Wiejski kociołek

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Sposób na szybki obiad i smaczny.

  • 60 min

Składniki:

  • • 0,5 kg kapusty kiszonej,
    • 0,5 kg ziemniaków,
    • 3 średnie cebule,
    • przyprawa uniwersalna, pieprz
    • pieczarki (opcjonalnie)
    • kostka rosołowa
    • boczek
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiejski kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kociolek 1. Kapustę przepłukać i odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić tak jak na frytki. Smażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju. Kapustę smażymy na patelni. Rozrobić kostkę rosołową w pół szklanki wody. Bulion wylać na kapustę i smażyć do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Cebulę połączyć z kapustą. Boczek podsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Gdy ziemniaki są już miękkie to łączymy ziemniaki z kapustą i smażymy całość i doprawiamy do smaku.
    Gdy chcemy dodać pieczarki to wtedy smażymy je na patelni i dodajemy do kapusty.


    Przepis to dobry sposób na każdą imprezę. Świetne danie na każdy dzień i każdą kieszeń. Wszyscy zajadają się smakiem

Porady

Idealnie smakuje kurczakiem z marchewką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować