Węgorz w rosole z koperkiem

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

Dla tych ,którzy lubią węgorza oraz proste potrawy

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg węgorza

    kawałek pora

    1 cebula

    1 liść laurowy

    3-4 ziela angielskie

    3 łyżki drobno pokrojonego świeżego koperku
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Węgorz w rosole z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dobrze umyć , podzielić na dzwonka, posolić.
    Zalać w rondlu zimną wodą , dodać drobno pokrojoną cebulę i pora oraz przyprawy i gotować pół godziny na małym ogniu.
    Doprawić solą i pieprzem. Dodać drobno pokrojony koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować