REKLAMA
Pierwszy raz robiłam gruzińskie pierożki pielmieni i mojej rodzince w rosole bardzo zasmakowały, rosół zrobiłam też inny, bo z mieszanych mięs wyszedł bardzo smaczny i klarowny, z łatwo dostępnych składników.
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Danie idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad, danie może wydawać się trudne do przygotowania, ale jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie jest sycące i bardzo smaczne.
Pielmieni robiłam pierwszy raz i jestem bardzo zachwycona ich smakiem i wyglądem. Są bardzo łatwe do przygotowania, lepimy jak pierożka tylko końce zlepiamy ze sobą. Takie pierożki podajemy do rosołu lub zajadamy z kwaśną śmietaną oprószone świeżym mielonym pieprzem.
Uwielbiam domowy rosół z mięsnymi pierożkami tu nie dość że rosołek mamy na talerzu to dodatkowo podczas nadgryzania pierożka wypływa mięsny farsz z rosołkiem. No po prostu coś wspaniałego.
Takie pierożki można zalać rosołem lub po prostu zajadać same, uwielbiam ten smak pierożka a najlepsze są jeszcze świeże kiedy wypływa z nich rosołek. Polecam serdecznie.
Taki rosół z szczęśliwej kurki oraz domowego makaronu jest przepyszny, idealny na przeziębienia. Gdy zostaje mi rosołku zawsze na wieczór popijam gorący kubek rosołu. Dla urozmaicenia smaku dodałam moje suszone prawdziwki.
Serniczek upiekłam na 60 urodziny mojej mamy, oprócz innych ciast ten miał największe branie na stole, pachnący sernik cytrynowy świetnie komponował się z ciastem waniliowo czekoladowym. Według mojej rodziny stał się ulubionym sernikiem, ponownie zrobię go na święta, moje siostry od razu wzięły na niego przepis.
Komentarze