WĘGORZ W ZALEWIE OCTOWEJ

4.48 (174 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rybka w occie jest bardzo smaczna. Przyrządzimy w ten sposób każdą rybę, również filety

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • węgorz ok 2 kg
    5szklanek wody
    1 szklanka octu
    1 łyżka soli
    5 łyżek cukru
    5 ziarenek ziela ang
    3 listki laurowe
    mąka do panierowania ryby
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Węgorz w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Węgorza skrobiemy, patroszymy, myjemy. Rybę kroimy na dzwonka, po czym solimy od środka i zewnątrz.
    Każdy kawałek ryby panierujemy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
    Posmażoną rybę układamy w dużym pojemniku. Wrzucamy listki i ziele,
    Wodę zagotowujemy z octem, cukrem i solą. Gorącą zalewę wlewamy do ryby. Odstawiamy na min 2 dni, żeby ryba przeszła smakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować