WEGETARIAŃSKIE CARPACCIO z Buraków

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Carpaccio z buraków to nic innego jak upieczone i cieniutko pokrojone w plasterki buraki- ułożone na płaskim półmisku z dodatkami. Pomysłów na nie jest sporo, u mnie dzisiaj inna niż ostatnio wariacja czyli buraki, ser z pleśnią, rukola i prażone orzechy włoskie .
Prosto, smacznie i szybko, a co ważne zdrowo.

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • *2 średnie buraki ćwikłowe
    * garść orzechów włoskich
    *10 dag sera z niebieską pleśnią
    *rukola
    *oliwa
    *sok z 1/2 cytryny
    * pieprz
    *sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Carpaccio

Wegetariańskie carpaccio z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszorować i zawinąć w folię aluminiową. Piec w 200°C ok. 1 godzinę lub do miękkości. Ostudzić, obrać i pokroić na bardzo cienkie plastry. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki i uprażyć na suchej patelni.
    Na półmisku ułożyć plasterki buraków, na nie rozłożyć umytą i osuszoną rukolę, następnie pokruszony ser pleśniowy, orzechy. Całość skropić sokiem z cytryny i oliwą. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować