Wegańskie, bezglutenowe ciasto z rabarbarem

  • wyświetlono: 3392 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dla alergików, wegan oraz osób lubiących eksperymenty w kuchni :-)

BeataF
  • 50min

Składniki

125 g cukru brązowego + łyżka do posypania
150 g mąki gryczanej
150 g mąki ryżowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
350 ml wody
100 ml oleju
ok. 120 g rabarbaru obranego i pokrojonego w kostkę
2 łyżeczki cynamonu
+ ewentualnie rodzynki (ok. 40 g)

Sposób przygotowania przepisu:

Wegańskie, bezglutenowe ciasto z rabarbarem

  • 1. W naczyniu mieszamy mąki, cukier, sodę i cynamon. Dodajemy wodę oraz olej i dokładnie mieszamy. Następnie dorzucamy rodzynki, mieszamy i przelewamy do formy. Na wierzch wykładamy rabarbar, posypujemy cukrem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez 25-30 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiCiastoRabarbarwegańskiebezglutenowe

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto

Dodane przez: rene70

Bezglutenowe, czekoladowe ciasto z cukinii

Przepis dostałam od koleżanki i...

Ciasto z rabarbarem

Dodane przez: Skotka

Ciasto z rabarbarem

Ciasto jest bardzo puszyste i smaczne....

Kruche z rabarbarem

Dodane przez: Skotka

Kruche ciasto z rabarbarem

Proste, szybkie i smaczne ciasto...

TARTA SNICKERS – wegańska, bezglutenowa, bez laktozy, FIT

Dodane przez: Ostra Na Słodko

BEZGLUTENOWA I WEGAŃSKA TARTA SNICKERS

100% wegańska i bezglutenowa. Jest...

Ciasto z rabarbarem i budyniem

Dodane przez: Ola1984

Ciasto z rabarbarem i budyniem

Jeden z moich smaków dzieciństwa....

Kruche z rabarbarem

Dodane przez: danusia19671

Kruche ciasto z rabarbarem

Najlepsze ciasto kruche z rabarbarem.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE