Pasta z fasoli mung

4.49 (147 ocen)

  • 3 godz.

Idealna na kanapki.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 150 g fasoli mung (waga przed ugotowaniem)
    2 małe marchewki
    1 cebula
    30 g ziaren słonecznika
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    pieprz ziołowy i sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z fasoli mung - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na około 2 h. Po tym czasie wymieniamy wodę i gotujemy aż będzie miękka. W tym czasie prażymy ziarenka słonecznika z odrobiną soli. Cebulę kroimy drobno, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy do momentu, aż cebula się ładnie zrumieni, przyprawiamy pieprzem i solą. Czosnek kroimy w plasterki. Ugotowaną fasolę oraz resztę składników umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy przy użyciu blendera. Podczas miksowania próbujemy i w razie potrzeby dodajemy więcej soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować