Wegańska zupa curry z noodle

0 (0 ocen)

  • 30 min

Piątek to mój ulubiony dzień jeżeli chodzi o cały tydzień. Myślę, że również i Wasz? Dlatego dzisiaj propozycja na postny obiad prosto z Azji i również dla wegan :) Obiecałem, więc coś przygotowałem :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kokos
    opakowanie serka tofu
    6-7 pieczarek
    1 limonka
    1 łyżeczka kurkumy
    1 cukinia(opcjonalnie)
    1 cebula
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    2 łyżki curry
    sól, pieprz do smaku
    ząbek czosnku
    opakowanie makaronu noodle
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 litra bulionu warzywnego
    2 marchewki
    1 łyżka sosu sojowego
    posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Wegańska zupa curry z noodle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę, w krążki cukinię, pieczarki, czosnek i cebulę, serek tofu, słodką paprykę,curry, kurkumę, wyciśnięty sok z limonki, liście laurowe i ziela angielskie, a następnie gotujemy na wolnym ogniu, aż do momentu, gdy warzywa będą miękkie. W międzyczasie bawimy się z kokosem, wodę wraz z miąższem blendujemy na gładką masę, w ten sposób uzyskamy wiórki kokosowe :) Dodajemy je do zupy wraz z sosem sojowym i doprawiamy do smaku.Gotujemy makaron noodle według instrukcji na opakowaniu. Posypujemy z wierzchu świeżo posiekanym szczypiorkiem i zajadamy się ze smakiem :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (169 ocen)

curry z kurczakiem

To może cię zainteresować