Wczesna kapusta na ciepło

4.5 (166 ocen)

To pyszny dodatek do ziemniaków. Młoda kapusta, młode ziemniaki – taki obiad można jeść co dzień:)

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 cebula,
    • 1 główka wczesnej kapusty,
    • Olej do smażenia,
    • Około 0,5 litry rosołu,
    • 1-2 łyżki kwaśnej śmietany
    • Sól, pieprz, Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Dodatki

Wczesna kapusta na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę . Pokrojoną rumienimy na oleju. Kapustę oczyszczamy, usuwamy twarde części i szatkujemy. Pokrojoną dokładamy do zrumienionej cebuli. Chwilkę razem obsmażamy, a następnie podlewamy rosołem. Naczynie przykrywamy, a kapustę dusimy do miękkości. W razie potrzeby można kapustę podlać jeszcze wodą, gdy ta ilość rosołu nie wystarczyła (wszystko zależy od jakości kapusty, wody zawartej w ich liściach).
    Gdy kapusta jest już miękka zabielamy ją dokładając śmietanę i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować